fbpx

Pick My Brain – VIP dag

Een intensieve en gefocuste dag werken aan jouw strategie en plan voor de komende 6 tot 12 maanden.

Wil je een eenmalige 1:1 sessie? Dat kan!

Je bedrijf staat en je hebt klanten, maar je weet dat je minder uren zou kunnen werken en meer omzet zou kunnen draaien als je de dingen slimmer, efficiënter en handiger aan zou pakken. Je bent klaar om je bedrijf serieus te gaan organiseren voor groei.

En je wil snel, grote slagen maken. En dan heb je een sparringpartner nodig die jou bij kan benen. Die snel schakelt, vanuit helicopterview kijkt en strategisch adviseert. Zodat jij daarna door kunt.

Hiervoor heb ik het concept ‘Pick my brain’ bedacht.

Tijdens deze intensieve coachingsdag werken we een hele of een halve dag aan jouw strategie, workflows en systemen, jaarplan en marketing en communicatieplan. You pick my brain die dag. Soms zit je er zelf te diep in en heb je iemand anders nodig om op afstand te kijken, analyses te maken en feedback te geven. We cleanen en bouwen op, en dat allemaal in een halve of hele dag.

Na deze dag heb jij een duidelijk stappenplan voor de komende 6-12 maanden en ben je klaar voor serieuze groei. Tijdens deze dag zorg ik dat al jouw vragen beantwoord worden en dat je een concreet plan hebt om mee aan de slag te gaan.

Superintensief, maar enorm waardevol. Na deze dag heb je nog 4 weken ondersteuning via Whatsapp en email voor eventuele vragen.

Vanaf €799 excl BTW

Wat er aan bod komt:

De exacte inhoud van de dag is altijd 100% maatwerk, gebaseerd op wat jouw bedrijf nodig heeft. Hieronder een greep uit de onderwerpen die aan bod kunnen komen:

 • Jouw missie en visie en jouw wensen als ondernemer
 • Een strategie op maat van jouw bedrijf. We kijken onder meer naar je aanbod en prijszetting in relatie tot je time-management.
 • Focus en heldere prioriteiten voor je bedrijf. Ik zorg er persoonlijk voor dat je keuzes gaat maken in de 1001 ideeën die je hebt en hier ook daadwerkelijk mee aan de slag gaat.
 • Het maken van je jaarplan en dit vertalen naar concrete kwartaalplannen en maandplannen
 • Het optimaliseren en automatiseren van je workflows en processen (bijvoorbeeld social media, klantcontact, inbox management, etc) zodat je tijd wint en klaar bent om te gaan uitbesteden.
 • Je volgende grote project (bijvoorbeeld het creëren van nieuwe producten of diensten). We stellen een projectplan op maat samen. Afhankelijk van jouw bedrijf kijken we ook naar een lanceringsplan en een contentplan.
 • Je persoonlijke productiviteit, energy management en focus. We gaan aan de slag met je dagindeling en weekplanning en richten je agenda in op een manier die bij jou en je (geoptimaliseerde en geautomatiseerde) workflows past. Ook bekijken we welke manier van taskmanagement bij jou past en implementeren we een efficiënte manier om om te gaan met je taken.

“Voor het eerst kon ik eens mijn verhaal vertellen, over wat ik wil bereiken met mijn zaak, en dat er ook daadwerkelijk geluisterd werd. Merel is heel aangenaam in de omgang en bij het maken van mijn plan begon ze ook meteen mee te brainstormen.

Ik heb nu een duidelijke plan met ALLE stappen die ik moet uitvoeren om een goede verkoop neer te zetten. Ik zou dit echt aan iedereen aanraden die niet zo strak is met plannen :). Als je nog twijfelt: gewoon doen! Je kan bij Merel voor heel wat terecht, maar ze voelt ook aan waar je grootste ‘valkuil’ zit en waar er dus ruimte is om te gaan groeien.

Hoe ziet een Pick My Brain VIP dag er uit?

 • Om optimaal van onze tijd gebruik te maken, stuur ik je voorafgaand aan de Pick My Brain dag een uitgebreide vragenlijst.
 • We plannen vervolgens een Kick Off call van 30 minuten in voorafgaand aan de Pick My Brain dag, waarin we bespreken wat jij wil bereiken. Samen stellen we een doel voor de Pick My Brain dag.
 • De Pick My Brain dag vindt plaats via Zoom of op een live locatie (in overleg) en duurt 3 uur (halve dag) of 6 uur (hele dag)
 • Na afloop heb jij nog 2 weken ondersteuning via email en Whatsapp waarin je mij vragen kan stellen.

Vanaf €799 excl BTW

“Ik volgde bij Merel een Pick My Brain dag, en deze ervaring was ontzettend goed! Mijn hoofd is leeg, alles staat in een concreet plan. Dit geeft een duidelijk overzicht. Ik zou dit over 6 maanden zeker weer doen. Ik raad dit echt iedereen aan, het is wat iedere ondernemer nodig heeft: een duidelijk en concreet plan.

Als je nog twijfelt: absoluut doen! Merel denkt vanuit haar jarenlange ervaring goed mee en kan zich goed verplaatsen in de ondernemer en het bedrijf. Als ondernemer heb je een concreet plan nodig om te groeien”.

-Daphne Bode, @babymoon.nl

Veelgestelde vragen

★ Wat is de investering?

Je hebt de keuze tussen een halve dag (3 uur) of een hele dag (6 uur). De investering voor een halve dag is €799,- (ex. BTW). Voor een hele dag is dit €1399,- (ex BTW).

Dit is inclusief een voorbereidend gesprek van 30 minuten en 2 weken ondersteuning na afloop van de Pick My Brain dag.

Voor wie is dit geschikt?

Ik focus me met name op zelfstandige (of met max. 5 werknemers) dienstverlenende ondernemers, die al een tijdje bezig zijn en klaar zijn om op te schalen, maar die tijd tekort komen om hun plannen uit te werken. Ondernemers die wel klanten hebben, maar weten dat als ze het slimmer inrichten, ze veel meer klanten kunnen helpen en meer omzet kunnen draaien.

Het maakt niet uit op welk omzetniveau je zit, maar het is wel belangrijk dat je al klanten hebt en dat er al iets staat. Als jij wil starten met ondernemen maar je hebt nog totaal geen idee in welke branche, dan ben ik niet de persoon die jou hierbij kan helpen.

Maar zolang jij voelt dat je kan groeien en slimmer kan werken en meer uit je bedrijf kan halen ben je super welkom.

Waarom kan ik dit niet direct kopen en is er eerst een intake gesprek?

Voor mij is het heel belangrijk dat er een match is én ik wil kunnen garanderen dat een Pick My Brain dag is wat jij nodig hebt en je verder gaat helpen. Daarom plan ik graag eerst een gesprek om te kijken waar voor jou de grootste kansen liggen en hoe een Pick My Brain jou hierbij kan helpen.

Hoe werken de 2 weken ondersteuning na afloop van de Pick My Brain dag?

Ik heb gemerkt dat er na afloop van de intensieve coachingsdag soms nog wat vragen opkomen. Misschien een vraag die je nog vergeten was te stellen, of iets waar je tegenaanloopt bij de concrete implementatie van de actiepunten. Ik vind het belangrijk dat je daarom nog bij me terecht kan voor vragen in de 2 weken na afloop van de dag. Wil je echt intensieve coaching, en bijvoorbeeld feedback op al je marketinguitingen (website, email marketing, etc)? Dan is mijn 1:1 Level Up Mentorship waarschijnlijk geschikter. Dan gaan we echt 6 maanden aan de slag en kan je me onbeperkt alles sturen.

Dit zeggen anderen…

“Ik plande bij Merel een Pick My Brain dag, omdat ik een concreet plan voor 2022 wilde maken.

Dankzij Merel’s hulp heb ik nu meer duidelijkheid over de stappen die ik kan nemen om in 2022 mijn aanbod neer te zetten. Fijn dat Merel meedacht en dat ik nu een concreet plan heb!

Ik zou dit aanraden aan ondernemers die graag concreter willen worden in hun strategie en meer willen leren over de inhoudelijke tools en mogelijkheden op het gebied van marketing.

-Asmhita Krishna Sharma, www.sparkling-gems.nl

“Het hele ondernemen is nog wat nieuw voor mij. Op de meeste vlakken deed ik maar wat, wat uiteraard niet het gewenste resultaat gaf. Ik had nood aan wat begeleiding en iemand die me stap voor stap door de belangrijkste zaken voor mijn business loodste.

Ik ga nu veel gerichter te werk. Ik weet waar ik me op moet focussen en ik weet veel beter wat me te wachten staat.

Op 3 uur tijd heeft Merel tijdens de Pick My Brain zó veel waardevolle dingen gedeeld. Merel zag vrij snel de manieren waarop ik mijn business kon laten groeien.

Ik raad dit echt iedere ondernemer aan! Je krijgt sowieso waardevolle informatie die je verder kan helpen! Als je het alleen zou doen, zou je er waarschijnlijk veeeel langer over doen en zou het resultaat waarschijnlijk niet even goed zijn.

-Stephanie Hulin, diëtiste, www.theguiltfreedietitian.be, @theguiltfreedietitian

“Het was heel erg prettig om met Merel te werken en ik heb er enorm veel aan gehad.

Ik voelde me heel erg begrepen en Merel had ook duidelijk verstand van onze business. Ik heb heel veel gehad aan de tips over social media en hoe ik dat slimmer kan inzetten. Verder heb ik er echt wat aan gehad om met Merel strategisch naar ons productaanbod te kijken. Het was heel nuttig om zo eens te zien waar we het beste onze tijd in kunnen steken en wat ons het meeste oplevert. Ook heb ik veel gehad aan de strategieën die Merel deelde over klantenbinding en het strategisch inzetten van upsells.

Ik zou dit zeker aanraden aan groeiende, nog kleine ondernemers die het gevoel hebben er alleen voor te staan.

Als je nog twijfelt om samen te werken met De Productieve Ondernemer: gewoon doen!

-Laura van Nieuwland, www.agency6.nl

“De sessie met Merel was enorm waardevol en overtrof mijn verwachtingen. Je stapt binnen met vragen en bedenkingen en vertrekt met praktische tips en tricks die je écht verder helpen.

Merel luistert aandachtig, vat jouw hindernissen (zelfs waar je niet dacht een hindernis te hebben) to the point samen, kijkt – samen met jou – wat je zou kunnen bijschaven en geeft hierin een heuse toolbox mee.

.Ik boek zeker een vervolgafspraak in om verder te kijken wat ik nog meer kan doen.

Je hoeft het niet alleen uit te dokteren. Merel kijkt met een frisse blik naar jou en jouw bedrijf en nét dat zorgt dat ook jij met een ander perspectief naar jouw bedrijf zal kijken!”

-Joke Vansantvoort, @mild.scheiden, www.vansantvoort-advocaten.be

“Het was heel leerrijk om met Merel te werken. Merel speelt goed in op waar je staat en weet je van daaruit verder te helpen. Daarnaast deelt ze ook veel persoonlijke inzichten zonder te pushen. Er ging een wereld voor me open!

Ik zou dit aanraden aan mensen die echt een aanzet nodig hebben in een bepaald topic, zoals content marketing. En ook zeker aan mensen die al langer bezig zijn en misschien vastgeroest zitten in een werkwijze die geoptimaliseerd kan worden. Ze is realistisch en geeft ook aan waar er nog werk te doen is, zonder dat dit stress geeft. Aan iedereen die nog twijfelt zou ik zeggen: doen! Starter of al even bezig, iedereen kan iets opdoen van de expertise van Merel.

-Liza Knockaert, @tikiphotography.me

“De sessie was echt heel erg to the point, met concrete actiepunten. Ik ben ook meteen aan de slag gegaan met een aantal zaken die Merel mij had aanbevolen!

Merel had op voorhand ook opzoekingswerk gedaan waardoor ik echt het gevoel had dat ze wist waar IK mee bezig was. Ze gaf zeer gericht advies.

Voorafgaand aan de sessie dacht ik dat ik alle strategieën wel geprobeerd had. Door het gesprek besefte ik dat er echt nog zaken zijn die ik kan aanpassen en verbeteren, die een grote impact kunnen hebben.

Als je nog twijfelt: gewoon doen! Het levert je SOWIESO wat op!”

-Ana De Plus, baby- en kinderslaapcoach, @twinkeltwinkel_ana, www.twinkeltwinkel.be

“De sessie met Merel voelde als een extra duwtje in de rug/schop onder de kont om weer eens goed te structureren en sterker in mijn schoenen te gaan staan. Ik raad dit zeker aan aan alle ondernemers die even de draad kwijt zijn in productiviteit of uitdagingen ervaren met grenzen stellen voor zichzelf.

Zie je even door de bomen het bos niet meer? De Productieve Ondernemer helpt je weer orde op zaken te stellen. Na een gesprek met Merel voel je je een stuk lichter en heb je weer wat handvaten om verder te kunnen: heel prettig!

-Femke van Hilten, @duvels.art

“Ik heb echt een transformatie doorgemaakt. Op een hele heldere en duidelijke manier werden al mijn valkuilen duidelijk en kreeg ik meer zicht op waar het misging bij mij. Ik kreeg meteen duidelijke handvatten, hoe ik het aan moest pakken en wat ik hiervoor nodig had. Door de persoonlijke begeleiding van Merel werd ik aangemoedigd om aanpassingen te maken.”

-Danielle Regout, @personal.opa

“Ik plande bij Merel een strategie sessie in, omdat ik tegen een aantal zaken aanliep op gebied van marketing en sales.

Merel had veel concrete ideeën, wist de juiste woorden te vinden en zoomde echt goed in op mijn situatie. De ervaring was heel positief!

Ik zie nu hoe ik met mijn communicatie nog beter kan inspelen op de pijnpunten van mijn klanten. Merel kijkt met de ogen van de klant naar jouw situatie, en met het hart van de ondernemer van de zaak.”

-Sarah Geenen, home organizer, @organisarah

“Het was zeer leerrijk, en heeft me zeker doen inzien waar ik tijd ‘verspil’ en hoe ik mijn dagen productiever in kan zetten als ondernemer. Merel geeft waardevol advies.

Ik ben enorm blij met alle tips die ik heb gekregen en ben er onmiddelijk mee aan de slag gegaan. Echt iedere ondernemer kan hier uit leren!

Aan iedereen die nog twijfelt zou ik zeggen: zeker een aanrader!”

-Lisa Deschagt, @virtuallis.be

“Ik besef me nu veel meer dat ik realistischer moet zijn op het gebied van tijd. Er zijn maar 24 uur op een dag, en dat is voor iedereen zo. Met Merel heb ik gekeken naar het opbouwen van routines voor bepaalde taken. Vrijdag namiddag is nu bijvoorbeeld social media namiddag! En daarnaast ga ik ook slimmer gebruik maken van de content die ik al heb (recycleren!). Merel kijkt mee naar waar de problemen zitten, ze luistert en brengt rust. En ze gaf mij feedback en tips vanuit een oogpunt van waar ik het nog niet had bekeken. Ik zou De Productieve Ondernemer echt aanraden aan alle ondernemers die overwhelmed zijn en struggelen met hun organisatie van tijd.”

-Ilse De Smet, @ilse_theofficeplan.be

“Het was een hele fijne ervaring!

Merel begreep mijn verhaal goed en kon mijn situatie goed inschatten. Vaak heb ik bij het praten met iemand een intern stemmetje van “ja maar bij mij werkt dat niet …” en dat heb ik eigenlijk bij Merel geen enkele keer gehad.

Het bijhouden en monitoren van mijn tijdsbesteding was écht een eye-opener. Daarnaast probeer ik ook sinds de sessie met Merel het perfectionisme meer los te laten. Ik zou dit zeker aanraden aan alle ondernemers die meer structuur nodig hebben om beter te functioneren.

Als je nog twijfelt: zeker doen! Soms zijn het de kleine dingen die je aanpast die echt een wereld van verschil kunnen maken.”

-Lieve Mariën, @piekewieke, www.piekewieke.be