fbpx

Referenties

Danielle Regout

In de loop der jaren ben ik met mijn bedrijf gestaag gegroeid. Er kwam steeds meer werk bij en mijn to-do lijst werd steeds langer. Door gebrek aan tijd (althans dat dacht ik :)) bleef ik heel erg 'in' mijn bedrijf werken: taken uitvoeren en van klus naar klus leven. Ik kon geen tijd meer vinden om een stapje terug te zetten en meer 'aan' mijn bedrijf te werken. Ik had zoveel leuke ideeën en die ging ik dan meteen uitwerken, totdat ik die deadline weer in m'n nek voelde hijgen en de boel liet liggen om de klus af te maken.
En zo bleef het doorgaan.....totdat ik het Level Up traject van De Productieve Ondernemer volgde.

Op een hele heldere en duidelijke manier werden al mijn valkuilen duidelijk en kreeg ik meer zicht op waar het misging bij mij. Ik kreeg er meteen instructies bij, hoe ik het aan moest pakken en wat ik hiervoor nodig had. Door de persoonlijke begeleiding van Merel kon ik het toepassen op mijn bedrijf én werd ik aangemoedigd om aanpassingen te maken. Dit heeft écht zijn vruchten afgeworpen.

Een van de fijnste aspecten van dit traject, is dat het niet alleen theorie en powerpoints zijn. Je krijgt ook echt templates en voorbeelden die je letterlijk in kan vullen en dat scheelt zo veel tijd en denkwerk.

Inmiddels heb ik mijn agenda omgegooid, werk ik met alle templates van De Productieve Ondernemer en merk ik dat mijn mindset aan het veranderen is. Vooral het besef dat ik een bepaald aantal uren heb per week en deze helemaal zelf in mag en kan delen: ik heb die controle volledig zelf in de hand en kan daarmee bepalen hoe ik wil groeien.

Danielle RegoutFoto Organizer, @personal.opa, www.personalopa.com

“Het was heel erg prettig om met Merel te werken en ik heb er enorm veel aan gehad.

Ik voelde me heel erg begrepen en Merel had ook duidelijk verstand van onze business. Ik heb heel veel gehad aan de tips over social media en hoe ik dat slimmer kan inzetten. Verder heb ik er echt wat aan gehad om met Merel strategisch naar ons productaanbod te kijken. Het was heel nuttig om zo te zien waar we het beste onze tijd in kunnen steken en wat ons het meeste oplevert. Ook heb ik veel gehad aan de strategieën die Merel deelde over klantenbinding en het strategisch inzetten van upsells.

Ik zou dit zeker aanraden aan groeiende, nog kleine ondernemers die het gevoel hebben er alleen voor te staan.

Als je nog twijfelt om samen te werken met De Productieve Ondernemer: gewoon doen!”

Laura van Nieuwlandwww.agency6.nl
Freya Min

“Voor het eerst kon ik eens mijn verhaal vertellen, over wat ik wil bereiken met mijn zaak, en dat er ook daadwerkelijk geluisterd werd. Merel is heel aangenaam in de omgang en bij het maken van mijn plan begon ze ook meteen mee te brainstormen.

Ik heb nu een duidelijk plan met ALLE stappen die ik moet uitvoeren om een goede verkoop neer te zetten. Ik zou dit echt aan iedereen aanraden die niet zo strak is met plannen 🙂. Als je nog twijfelt: gewoon doen! Je kan bij Merel voor heel wat terecht, maar ze voelt ook aan waar je grootste ‘valkuil’ zit en waar er dus ruimte is om te gaan groeien.”

Freya MinEigenaar Talentenpaleis, @talentenpaleis, www.talentenpaleis.be
Daphne Bode

“Ik volgde bij Merel een Pick My Brain dag, en deze ervaring was ontzettend goed! Mijn hoofd is leeg, alles staat in een concreet plan. Dit geeft een duidelijk overzicht. Ik zou dit over 6 maanden zeker weer doen. Ik raad dit echt iedereen aan, het is wat iedere ondernemer nodig heeft: een duidelijk en concreet plan.

Als je nog twijfelt: absoluut doen! Merel denkt vanuit haar jarenlange ervaring goed mee en kan zich goed verplaatsen in de ondernemer en het bedrijf. Als ondernemer heb je een concreet plan nodig om te groeien”.

Daphne Bode@babymoon.nl, www.babymoon.nl
Liza Knockaert

“Het was heel leerrijk om met Merel te werken. Merel speelt goed in op waar je staat en weet je van daaruit verder te helpen. Daarnaast deelt ze ook veel persoonlijke inzichten zonder te pushen. Er ging een wereld voor me open!

Ik zou dit aanraden aan mensen die echt een aanzet nodig hebben in een bepaald topic, zoals content marketing. En ook zeker aan mensen die al langer bezig zijn en misschien vastgeroest zitten in een werkwijze die geoptimaliseerd kan worden. Ze is realistisch en geeft ook aan waar er nog werk te doen is, zonder dat dit stress geeft. Aan iedereen die nog twijfelt zou ik zeggen: doen! Starter of al even bezig, iedereen kan iets opdoen van de expertise van Merel.“

Liza Knockaert@tikiphotography.me, www.tikiphotography.me
Joke Vansantvoort

De sessie met Merel was enorm waardevol en overtrof mijn verwachtingen. Je stapt in met vragen en bedenkingen en vertrekt met praktische tips and tricks om écht tijd te gaan besparen.

Je werpt samen met Merel een kritische blik op je systemen. Zelfs als je denkt dat je systeem toch al wat op punt staat, heeft Merel goede tips. Je leert aftoetsen bij jezelf als CEO én als werknemer of bepaalde processen toch nog efficiënter kunnen. Tijdens de sessie neem je de tijd om hierbij stil te staan. Terwijl dit normaliter - voor mij toch - een element was dat steeds achteraan mijn to do lijstje werd gezet.

Merel luistert aandachtig, vat jouw hindernissen (zelfs waar je niet dacht een hindernis te hebben) to the point samen, kijkt - samen met jou - wat je zou kunnen bijschaven en geeft hierin een heuse toolbox mee.

Na de sessie ontving ik nog een mail met wat er werd besproken. Heel leuk om nadien nog even op terug te kijken. En concreet stappen te ondernemen. Ik boek zeker een vervolgafspraak in om Merel te vertellen over de stappen die ik tegen dan al heb gezet en om verder te kijken wat ik nog kan doen.

Als je nog twijfelt over de samenwerking met Merel: niet twijfelen, gewoon doen! Alleen al de twijfel is een teken dat het enorm waardevol kan zijn. Want je voelt al aan dat je iets kan doen, maar je weet net niet wat. En net dát haal je uit de samenwerking met De Productieve Ondernemer.

Je hoeft het niet alleen uit te dokteren. Nee. Merel kijkt met een frisse blik naar jou en jouw bedrijf en nét dat zorgt dat ook jij met een ander perspectief naar jouw bedrijf zal kijken tijdens en na de call.

Joke VansantvoortAdvocate, @mild.scheiden, www.vansantvoort-advocaten.be
Ana De Plus

“De sessie was echt heel erg to the point, met concrete actiepunten. Ik ben ook meteen aan de slag gegaan met een aantal zaken die Merel mij had aanbevolen!

Merel had op voorhand ook opzoekingswerk gedaan waardoor ik echt het gevoel had dat ze wist waar IK mee bezig was. Ze gaf zeer gericht advies.

Voorafgaand aan de sessie dacht ik dat ik alle strategieën wel geprobeerd had. Door het gesprek besefte ik dat er echt nog zaken zijn die ik kan aanpassen en verbeteren, die een grote impact kunnen hebben.

Als je nog twijfelt: gewoon doen! Het levert je SOWIESO wat op!”

Ana De PlusBaby- en kinderslaapcoach, @twinkeltwinkel_ana, www.twinkeltwinkel.be
Ashmita Krishna Sharma

"Ik plande bij Merel een Pick My Brain dag, omdat ik een concreet plan voor 2022 wilde maken.

Dankzij Merel’s hulp heb ik nu meer duidelijkheid over de stappen die ik kan nemen om in 2022 mijn aanbod neer te zetten. Fijn dat Merel meedacht en dat ik nu een concreet plan heb!

Ik zou dit aanraden aan ondernemers die graag concreter willen worden in hun strategie en meer willen leren over de inhoudelijke tools en mogelijkheden op het gebied van marketing."

Ashmita Krishna Sharmawww.sparkling-gems.nl
Femke van Hilten

“De sessie met Merel voelde als een extra duwtje in de rug/schop onder de kont om weer eens goed te structureren en sterker in mijn schoenen te gaan staan. Ik raad dit zeker aan aan alle ondernemers die even de draad kwijt zijn in productiviteit of uitdagingen ervaren met grenzen stellen voor zichzelf.

Zie je even door de bomen het bos niet meer? De Productieve Ondernemer helpt je weer orde op zaken te stellen. Na een gesprek met Merel voel je je een stuk lichter en heb je weer wat handvaten om verder te kunnen: heel prettig!“

Femke van Hilten@duvels.art, www.duvels.art
Lisa Deschagt

“Het was zeer leerrijk, en heeft me zeker doen inzien waar ik tijd ‘verspil’ en hoe ik mijn dagen productiever in kan zetten als ondernemer. Merel geeft waardevol advies.

Ik ben enorm blij met alle tips die ik heb gekregen en ben er onmiddelijk mee aan de slag gegaan. Echt iedere ondernemer kan hier uit leren!

Aan iedereen die nog twijfelt zou ik zeggen: zeker een aanrader!”

Lisa Deschagt@virtuallis, www.virtuallis.be
Lieve Mariën

"Het was een hele fijne ervaring!
Merel begreep mijn verhaal goed en kon mijn situatie goed inschatten. Vaak heb ik bij het praten met iemand een intern stemmetje van "ja maar bij mij werkt dat niet ..." en dat heb ik eigenlijk bij Merel geen enkele keer gehad.

Het bijhouden en monitoren van mijn tijdsbesteding was écht een eye-opener. Daarnaast probeer ik ook sinds de sessie met Merel het perfectionisme meer los te laten. Ik zou dit zeker aanraden aan alle ondernemers die meer structuur nodig hebben om beter te functioneren.

Als je nog twijfelt: zeker doen! Soms zijn het de kleine dingen die je aanpast die echt een wereld van verschil kunnen maken."

Lieve Mariën@piekewieke, www.piekewieke.be

"Ik besef me nu veel meer dat ik realistischer moet zijn op het gebied van tijd. Er zijn maar 24 uur op een dag, en dat is voor iedereen zo. Met Merel heb ik gekeken naar het opbouwen van routines voor bepaalde taken. Vrijdag namiddag is nu bijvoorbeeld social media namiddag! En daarnaast ga ik ook slimmer gebruik maken van de content die ik al heb (recycleren!). Merel kijkt mee naar waar de problemen zitten, ze luistert en brengt rust. En ze gaf mij feedback en tips vanuit een oogpunt van waar ik het nog niet had bekeken. Ik zou De Productieve Ondernemer echt aanraden aan alle ondernemers die overwhelmed zijn en struggelen met interne organisatie."

Ilse De Smet@ilse_theofficeplan, www.theofficeplan.be
Sarah Geenen

Ik plande bij Merel een strategie sessie in, omdat ik tegen een aantal zaken aanliep op gebied van marketing en sales.

Merel had veel concrete ideeën, wist de juiste woorden te vinden en zoomde echt goed in op mijn situatie. De ervaring was heel positief!

Ik zie nu hoe ik met mijn communicatie nog beter kan inspelen op de pijnpunten van mijn klanten. Merel kijkt met de ogen van de klant naar jouw situatie, en met het hart van de ondernemer van de zaak.

Sarah GeenenHome Organizer, @organisarah
Stephanie Hulin

Het hele ondernemen is nog wat nieuw voor mij. Op de meeste vlakken deed ik maar wat, wat uiteraard niet het gewenste resultaat gaf. Ik had nood aan wat begeleiding en iemand die me stap voor stap door de belangrijkste zaken voor mijn business loodste.
Ik ga nu veel gerichter te werk. Ik weet waar ik me op moet focussen en ik weet veel beter wat me te wachten staat.
Op 3 uur tijd heeft Merel tijdens de Pick My Brain zó veel waardevolle dingen gedeeld. Merel zag vrij snel de manieren waarop ik mijn business kon laten groeien.
Ik raad dit echt iedere ondernemer aan! Je krijgt sowieso waardevolle informatie die je verder kan helpen! Als je het alleen zou doen, zou je er waarschijnlijk veeeel langer over doen en zou het resultaat waarschijnlijk niet even goed zijn.

Stephanie HulinDiëtiste, @theguiltfreedietitian, www.theguiltfreedietitian.be
Britta Lahaye

Ik was op zoek naar antwoorden i.v.m. het aanspreken van mijn ideale klant. In de sessie met Merel heb ik heel veel cruciale inzichten gekregen om te kunnen groeien. Ik heb ook veel concrete to do's en tips om meteen mee aan de slag te gaan. Ze antwoordt op een directe en eerlijke, maar rustige en lieve manier.

De sessie was leerrijk en waardevol! Merel gaf antwoord op al mijn vragen. Ze denkt echt mee en is helemaal gefocust op oplossingen en groei. Ik zou een sessie met Merel echt aanbevelen! Door deze sessie heb ik bepaalde vragen die ik had, na lange tijd kunnen loslaten. Dat gaf een opgelucht gevoel.

Als je nog twijfelt: niet twijfelen! Je krijgt echt zó veel nieuwe inzichten en adviezen en tips!

Britta LahayeFotografe, @brittalahayefotografie