fbpx

Speciaal voor dienstverlenende ondernemers die hun omzet structureel willen verhogen…

In 5 maanden een voorspelbaar sales- en marketingsysteem waardoor meer klanten en omzet onvermijdelijk worden

Het Focus & Grow Programma

Afgelopen jaren hebben al 100’en ondernemers zichzelf van financiële zekerheid en vrijheid voorzien met behulp van de Focus & Grow Methode.

De reden dat dit programma zo goed werkt?

Doordat je een systeem in je bedrijf bouwt waarmee je precies weet wat je iedere dag moet doen om wekelijks en maandelijks je doelen te bereiken.

En als dat een keer niet lukt heb je met dit systeem in ieder geval direct inzicht in waarom het niet is gelukt en wat je kan doen om dit probleem in de toekomst te voorkomen.

Het systeem dat ik je help inbouwen is niet alleen door mijzelf en door mijn honderden klanten bewezen…

…maar ook de internationale miljardenbedrijven waar ik jarenlang heb gewerkt gebruiken dezelfde systemen.

Een voorspelbaar marketing- en salessysteem is namelijk gebouwd op universele business principes die
gelden voor ieder bedrijf dat zaken doet met mensen. En dat doen we uiteindelijk allemaal.

Mijn Focus & Grow programma is dus geen standaard cursus waar je allemaal kennis opdoet. Het programma is gericht op het inbouwen van het systeem waardoor resultaten onvermijdelijk worden.

En gaandeweg door dit te doen, ontwikkel je belangrijke ondernemersskills en de winnende ondernemers mindset.

Daarbij daag ik je maandelijks persoonlijk uit om uit je comfortzone te stappen en te experimenteren met marketing en sales strategieën zodat we
samen tot een ideaal proces voor jou als ondernemer en jouw bedrijf komen.

Op deze manier koers je met focus, een concreet plan, en heel veel gerichte actie als een sneltrein op je ondernemersdoelen af.

Ben jij klaar voor structurele verandering?

Schrijf je dan nu in voor Focus & Grow.

Je krijgt na aanmelding direct toegang tot alle trainingen.


“Van €2000,- naar €12.500,- per maand!”

“Toen ik begon bij Merel verdiende ik nog geen €2000,- per maand. Na het traject staat dit nu op €12.500,- per maand!! Super bedankt, Merel! Voor iedereen die nog twijfelt: DOEN!”

-Jessica de Raat, @alfamedics.healthcare, www.alfamedics.nl

“Focus & Grow is een compleet programma waarmee je de fundamenten kan leggen voor je onderneming. Ik heb van één ding spijt: ik had dit al veel eerder moeten doen.”

LAURE VERMEULEN, ZAKELIJK TEKENAAR @TEMPO.RISE

“Ik heb mijn omzet kunnen verdriedubbelen”

“Dankzij het traject heb ik mijn omzet kunnen verdriedubbelen en kan ik weer ademen in mijn bedrijf. Dankjewel Merel!

-Sarah van der Mersch, hondengedragscentrum Saraïka, www.saraika.com, @saraika_k9


Als je je inschrijft, help ik je de komende 5 maanden om een makkelijk werkend marketing- en salessysteem in jouw bedrijf te bouwen.

Hiervoor gebruik ik de strategische en operationele kennis die ik heb opgedaan gedurende de 10 jaar dat ik in leidinggevende commerciële functies bij internationale topbedrijven heb gewerkt…

…maar natuurlijk vooral ook de hands-on strategieën, methodes, tools, shortcuts en templates die mijn eigen bedrijf in no-time winstgevend wisten te maken en die inmiddels al honderden ondernemers in Nederland en België aan maandelijkse stabiel hoge omzetten helpen.


Hoe het Focus & Grow Programma werkt…

Met behulp van 8 strategisch ontwikkelde trainingsmodules en gerichte oefeningen bouw je stap voor stap je marketing- en salessysteem uit. Dit zijn de juiste stappen in de juiste volgorde die leiden tot een voorspelbaar systeem.

Tegelijkertijd deel ik mijn ervaringen in marketing en sales en wat ik zie wat er nu (niet meer) werkt.

Daarnaast geef ik je de templates en scripts die ik zelf ook dagelijks gebruik. Dit bespaart mega veel tijd en gedoe waardoor je dus heel snel stappen (in de juiste richting) kan blijven zetten.

Het is vervolgens wel aan jou zelf om hiermee te experimenteren en te ervaren wat voor jou het beste werkt, want zo kom je echt tot een systeem dat voor jou goed werkt. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat voor de een Instagram het ideale marketingkanaal is, terwijl voor iemand anders LinkedIn beter werkt.

Wanneer je hierbij feedback van mij wil of je hebt een vraag waar je tegenaan loopt, sta ik 5 dagen per week voor je klaar in de besloten community, waar jij elke werkdag terecht kan met al jouw vragen.

Ik beantwoord dus AL jouw vragen met betrekking tot dit programma persoonlijk!


Het programma bestaat uit de volgende 8 modules…

De modules gaan écht de diepte in: van oefeningen voor het formuleren van je ideale klant tot het opstellen van een realistisch omzetplan met een slim onderliggend actieplan, zodat je ook met de juiste doelgerichte focus je omzetdoel gaat behalen.

Maar ook hoe je scherpe teksten schrijft om lezers om te zetten in klanten.

We gaan ook uitgebreid in op sales (in de breedste zin van het woord, dit gaat zeker niet alleen over salesgesprekken).

Hieronder een overzicht van wat je van iedere module precies kunt verwachten.

Je gaat aan de slag met:

✔️ Module 1: Ontdek de geheimen van “de winnende ondernemers mindset” en hoe je van deze mindset jouw standaard maakt.

 • De mindset shift waarmee je vol zelfvertrouwen onderneemt
 • Waarom de ene ondernemer met werkweken van 30 uur of minder super succesvol is en de andere ondernemer, die makkelijk 50+ uur per week werkt maar niet loskomt?
 • Hoe je voorgoed afrekent met interne saboteurs zoals perfectionisme en uitstelgedrag waardoor je met ongestoorde focus aan je “needle movers” werkt en je bedrijf dagelijks stappen vooruit zet.
 • Hoe jouw nieuwe winnaars mindset leidt tot (veel) meer interactie met je doelgroep en als gevolg daarvan (veel) meer sales

✔️ Module 2: De fundamentele marketingprincipes waarmee je een prominente plek in het hoofd (en hart) van je doelgroep claimt, nog voordat je hen überhaupt gesproken hebt.

 • Hoe je jezelf, in de ogen van jouw ideale klant, positioneert als “the only one” waardoor je ideale klant consistent voor jou kiest in plaats van je concurrenten.
 • Ontdek de diepgewortelde verlangens van jouw doelgroep zodat je precies weet hoe je ze in het hart kan raken.
 • Waarom zoveel mensen de “missie en visie” verkeerd begrijpen en wat er nodig is om daadwerkelijk een krachtige, doelgroep-bindende missie en visie te formuleren.
 • Hoe je jezelf in korte tijd neerzet als dé go-to autoriteit in jouw branche.

✔️ Module 3: Welke onderdelen ervoor zorgen dat jouw aanbod een “must have” in plaats van een “nice to have” wordt en je makkelijker meer verkoopt zonder dat het lastig wordt om te kunnen leveren.

 • Hoe je een onweerstaanbaar “win-win” aanbod ontwikkelt waardoor droomklanten consequent voor jou kiezen en in de toekomst bij je terug blijven komen.
 • Ontdek de daadwerkelijke impact van het leveren van jouw aanbod op jouw werkweek en hoe je je tijd zo slim mogelijk indeelt zodat marketing en sales niet stil staan op het moment dat je voor een aantal klanten aan het werk bent.
 • Mijn pricing-framework voor het bepalen van prijzen waarmee je makkelijk je omzetdoelen haalt, zelfverzekerd verkoopt en nooit meer in cashflow problemen komt.
 • Mijn succesvolste conversie verhogers (deze blijken voor vrijwel al mijn klanten keer op keer weer te werken)
 • De onmisbare communicatie tactieken waarmee verkopen een stuk makkelijker wordt.

✔️ Module 4: Mijn bewezen blueprint voor een systeem dat grote marketing en sales resultaten onvermijdelijk maakt.

 • Hoe je ambitieuze maar haalbare doelen stelt en deze vertaalt naar een concreet jaar-, marketing- en salesplan zodat je precies weet wat je iedere dag te doen hebt om gefocust op je doelen af te gaan.
 • De exacte stappen die je dagelijks helpen om met nieuwe mensen in gesprek te komen en hen tot klant te converteren.
 • Waarom zoveel ondernemers hun doelen steevast niet behalen en wat je anders kan doen zodat jij je doelen wél behaalt.
 • Pak de volledige controle over je omzet met mijn praktische marketing- en salesplan.
 • Krijg helder inzicht in alle beschikbare knoppen waaraan je kan draaien voor meer resultaat.
 • Voorkom ooit nog voor pijnlijke verrassingen of cashflow problemen te komen staan door je omzet ‘voorspelbaar’ te maken.
 • Mijn nummer #1 strategie voor het verdubbelen van je omzet.
 • Financiële rust en controle doordat je precies weet welke stappen je te zetten hebt voor meer klanten zonder tweedehands-autoverkoper trucjes uit te halen waar je je (terecht) niet goed bij voelt.
 • Hoe je je eigen tijd slim structureert zodat je je uren productief besteedt (dit is de sleutel voor kortere werkweken zonder in te leveren op resultaat)

✔️ Module 5: Stap voor stap consistent droomklanten aantrekken met een werkwijze waar je volledige grip en controle op hebt.

 • Hoe je de juiste mensen bereikt, relaties tot stand laat komen en deals sluit via social media.
 • Hoe de juiste inrichting van je website ervoor zorgt dat klanten met jou willen werken
 • Hoe je converterende captions, scripts en webteksten schrijft voor op je website, sociale media, e-mail of andere communicatie zodat de tijd die je in marketing besteedt veel meer oplevert.
 • Bespaar veel tijd en ergernis met de Canva video tutorials waarmee je in korte tijd professionele, opvallende posts maakt voor ieder platform

✔️ Module 6: Hoe je op een authentieke manier langdurige relaties opbouwt en moeiteloos onderhoudt.

 • Waarom e-mailadressen het nieuwe goud zijn en hoe je je e-maillijst op een ethische manier en zonder te adverteren wekelijks groeit
 • Hoe je (zonder enige technische kennis te hebben) gebruik maakt van slimme email marketing automations
 • Hoe je met de “nurture strategie” nieuwe contacten “opwarmt” voor een aanbod.
 • De geheimen van authentieke content die voor klanten zorgt
 • Mijn geoptimaliseerde structuur waarmee je snel en efficiënt content produceert (ongeacht voor welk platform het is) zodat je consistent waardevolle content deelt en leads genereert.
 • Ontdek mijn H.A.I. formule voor converterende content (deze formule alleen levert mij maandelijks zo’n 80% van m’n omzet op)
 • Gebruik mijn winnende template voor de meest efficiënte contentplanning (in combinatie met de bovenstaande HAI formule levert dit in minimale tijd een maximale hoeveelheid aan converterende content)
 • Uitgebreide stap-voor-stap video tutorials over de technische tools waarmee ik e-mailmarketing en social media eenvoudig automatiseer

✔️ Module 7: Empathisch, transparant en vanuit verbinding verkopen zodat je regelmatig een “ja” te horen krijgt maar je nooit “verkoperig” voelt

 • Ontdek hoe je verkoopt vanuit empathie, transparantie en verbinding, waardoor deals altijd een win-win zijn en je je dus nooit als die gluiperige sleazy sales persoon hoeft te voelen.
 • Wat de bezwaren van potentiële kopers daadwerkelijk betekenen en hoe je die bezwaren kan wegnemen.
 • De ‘consultative selling methode’ waarmee ik de dieper gelegen behoeftes van mijn doelgroep identificeer en met die kennis 90% conversie op mijn salesgesprekken behaal.
 • Hoe je een salesgesprek prettig laat verlopen (en wat je daar vooral wel en niet voor moet doen).
 • Wat de meeste ondernemers fout doen in hun sales teksten en gesprekken, en hoe je dit voorkomt.
 • Mijn cheatsheet om te verkopen in DM gesprekken op social media zoals Instagram of Linkedin
 • Mijn 5K formule voor het uitverkopen van je diensten op Instagram (inclusief Instagram stories sales scripts)

✔️ Module 8: In 5 minuten per week inzicht in jouw belangrijkste marketing en sales cijfers zodat je stevig in de driverseat” blijft zitten en makkelijk kan bijsturen, remmen of versnellen wanneer dat nodig is

 • Track je belangrijkste cijfers met mijn ‘CEO tracker’ (met deze template hou je in enkele minuten per week je cijfers bij en heb je direct inzicht in de stand van zaken van al je marketing en sales)
 • Krijg in een oogopslag duidelijk wat er wel en niet werkt in je marketing
 • Optimaliseren en fine tune je marketing met mijn ‘Data Insight methode’

Dit klinkt als veel werk. En eerlijk is eerlijk. Het is ook best wel wat…

Maar om je te helpen dit allemaal in goed en vlot te implementeren krijg je er een werkboek bij met opdrachten, oefeningen, scripts en templates waarmee je tientallen of misschien zelfs honderden uren bespaart.

Gemiddeld hebben deelnemers die hier 2-3 uur per week mee bezig zijn na 12 weken alles geïmplementeerd.

.


Begeleiding bij het programma…

Gedurende de eerste 5 maanden zijn er 8 live coaching calls via Zoom met
mij in groepsverband, waarin ik vragen en uitdagingen van deelnemers live bespreek.

Voorafgaand aan elke coaching call kan je jouw vragen insturen zodat ik deze kan behandelen. De opnames van de coaching calls worden achteraf beschikbaar gemaakt zodat je ze kan terugkijken. Op die manier leer je ook van de uitdagingen waar de anderen uit de groep tegenaan lopen!


Daarbij is er een besloten Facebook groep waar je gedurende het programma toegang toe hebt. Hier kan je mij 5 dagen per week al je vragen stellen. Ik beantwoord deze persoonlijk! Regelmatig zullen er ook opdrachten/oefeningen zijn die je kan posten in de groep en waarop ik feedback geef.

“Ik ken geen enkele andere business coach die ZOVEEL ruimte biedt voor persoonlijke begeleiding tijdens een groepstraject” – Nadia Abdelmalik

Tot slot krijg je ook toegang tot mijn database met masterclasses van experts, met hierin waardevolle workshops en masterclasses over het laten groeien van je bedrijf.“Mijn omzet is verdubbeld!”

“Mijn bedrijf is dankzij het traject 180 graden gedraaid:

 • Mijn omzet is verdubbeld
 • Ik ben van eenmanszaak naar een B.V. gegaan
 • Een duidelijke strategie neergezet, zodat ik weet waar ik naartoe moet en mijn focus behoud.”

-Danielle Regout, foto organizer, www.personalopa.com, @personal.opa

“Ik ga nu veel gerichter te werk, weet waar ik me op moet focussen en ik weet veel beter wat me te wachten staat”

“Het hele ondernemen is nog wat nieuw voor mij. Op de meeste vlakken deed ik maar wat, wat uiteraard niet het gewenste resultaat gaf. Ik had nood aan wat begeleiding en iemand die me stap voor stap door de belangrijkste zaken voor mijn business loodste.

Ik ga nu veel gerichter te werk. Ik weet waar ik me op moet focussen en ik weet veel beter wat me te wachten staat.

Ik raad dit echt iedere ondernemer aan! Je krijgt sowieso waardevolle informatie die je verder kan helpen! Als je het alleen zou doen, zou je er waarschijnlijk veeeel langer over doen en zou het resultaat waarschijnlijk niet even goed zijn.”

-Stephanie Hulin, diëtiste, @theguiltfreedietitian


Wat je precies krijgt als je nu met Focus & Grow start

✔️ 1 jaar toegang tot het volledige Focus & Grow Programma (inclusief gratis toegang tot alle toekomstige updates en uitbreidingen op dit programma)


De modules worden gedruppeld beschikbaar gesteld gedurende de 5
maanden van het programma, op deze manier hou je focus en overzicht op wat er nu prioriteit is voor jou


✔️ Je ontvangt praktische werkboeken en templates waarin je al je opdrachten kan uitwerken. Ik geloof erin dat je vaardigheden leert en ontwikkelt door te DOEN.


✔️ Ik deel mijn eigen materialen die ik dagelijks gebruik, zoals e-mail scripts, social media strategie en verkoopmethode (niet alleen voor
salesgesprekken) met je, zodat je deze heel makkelijk zelf kan gebruiken in je eigen bedrijf en dit dus niet allemaal zelf hoeft uit te gaan vinden.


✔️ Je krijgt toegang tot mijn database met waardevolle masterclasses en workshops van experts. Denk aan onderwerpen als: social media algoritmes, storytelling, converterende websites….


✔️ Gedurende de 5 maanden zijn er 8 Q&A’s met de ondernemers die in de groep zitten. Je kan zelf vragen insturen, maar je zal zien dat je ook veel leert van vragen van anderen. Als je er niet live bij kan zijn, kan je ook je vraag opsturen. Ik zal deze dan behandelen en je ontvangt altijd een opname van de sessie.

✔️ Toegang tot een besloten Facebook groep met andere deelnemers van dit programma. Hier kun je mij persoonlijk, 5 dagen per week, al je vragen stellen met betrekking tot dit programma en connecten met andere deelnemers.


✔️ Regelmatig komt er een expert een masterclass geven over de
nieuwste trends en ontwikkelingen die je kunnen helpen bij het groeien van je bedrijf. Denk aan: storytelling technieken, social media ontwikkelingen, algoritme updates, etc.

✔️ Elke maand toegang tot een live Energie en Balans sessie. Om een sterke ondernemersmindset, veerkracht en weerbaarheid te ontwikkelen en te behouden is het essentieel dat je ervoor zorgt dat jij als ondernemer goed voor jezelf zorgt. Om ervoor te zorgen dat jij de meest zelfverzekerde, energieke en gefocuste versie van jezelf wordt is er daarom maandelijks een Energie & Balans sessie. Zodat je unstoppable wordt in je bedrijf (en je leven).

Bovendien krijg jij nu deze 2 bonussen er GRATIS bij:

✔️ Toegang tot de Productive Planning Training, waar je alles leert over het efficiënt indelen van je dag- en weekplanning en gefocust werken aan je doelen. T.w.v. €149,-

✔️ Een Strategic Planning Workshop van 90 minuten samen met de groep ondernemers die net zoals jij er helemaal voor gaan. In deze sessie gaan we doelen stellen voor rest van het jaar en alvast starten met een plan van aanpak! T.w.v. €199,- !

“Al direct in de tweede maand van dit programma behaalde ik mijn omzetdoelen voor die maand!”

Tina rombout, creatief therapeut

Bonus: Expertsessies

Gedurende het programma zullen er ook diverse masterclasses worden gegeven door experts.

Onderstaande experts hebben al toegezegd.

Bereik vergroten op Instagram met de juiste strategie

Kyra Tamminga, HashtagK

Meer klanten door het inzetten van storytelling

Freekje Mollema, Spreek met Freekje

Energy Management & Balans voor ondernemers

Annick van Staey, OpternieftVoor wie is dit NIET geschikt?

◆ Als jij op zoek bent naar een ‘get rich quick’ oplossing. I hate to disappoint you, maar dat bestaat niet, naar mijn mening. “There is no secret ingredient” zoals zo mooi wordt gezegd in de film Kung Fu Panda :). Vandaar dat je van mij ook geen beloftes krijgt als ’10k maanden draaien binnen 3 maanden’ of zoiets dergelijks.

◆ Als jij het heerlijk vindt om alleen online videomodules/webinars te bekijken en nog niet bereid bent om uit je comfort zone te stappen en daadwerkelijk in actie te schieten. Dan is een theoretische cursus op dit moment de betere optie voor jou.

◆ Als je écht op zoek bent naar volledige 1-op-1 begeleiding en iemand die met jou samen een plan op maat gaat schrijven. Ik ga tijdens de Q&A alle vragen beantwoorden, maar het blijft een groepsprogramma. Als je geïnteresseerd bent in individuele begeleiding is er wel de mogelijkheid om extra individuele sessies bij te boeken. Scroll naar beneden om hier meer over te lezen.


Dit zijn resultaten van Focus & Grow deelnemers na het implementeren van mijn methodes:

“Het is een investering die je er dubbel en dwars uithaalt. Aangezien het je zo veel verder kan brengen dan waar je nu staat.”

Marissa aerts, diëtiste

Veelgestelde vragen

Wat is de investering van het Focus & Grow Programma?

De investering voor het Focus & Grow Programma bedraagt €1850,- ex BTW.

Momenteel is er een tijdelijke korting waardoor de investering niet €1850,- maar €1700,- is!

Je kan ook in 6 maandelijkse termijnen betalen.

Wanneer start Focus & Grow?

Je kan je op elk moment aanmelden! Het programma start zodra jij je aanmeldt en duurt 5 maanden.

Wat als ik niet live bij de Q&A’s kan zijn?

Dat is geen probleem, je ontvangt sowieso altijd de opname van alle Q&A’s. Daarnaast kan je van tevoren ook je vragen insturen. Zo kan ik tijdens de Q&A er voor zorgen dat ik je vraag beantwoord, ook al ben je er niet live bij.

Hoeveel tijd kost Focus & Grow?

Ik zou rekenen op elke week zeker 1 á 2 uur voor de modules en de opdrachten. Daarnaast zijn er dus 8 Q&A’s via Zoom.

Ben je momenteel heel druk of kan je vanwege andere redenen even geen tijd vrijmaken? Geen probleem, je hebt onbeperkt en ‘levenslang’ toegang tot het online programma en alle toekomstige updates. De live Q&A’s worden bovendien opgenomen en je krijgt toegang tot alle opnames.

Voor wie is dit programma?

Focus & Grow is voor dienstverlenende ondernemers in de opstart of groeifase van hun bedrijf. Zit jij al in de ‘opschaalfase’ en ben je echt op zoek naar individuele begeleiding op maat, dan is mijn 1:1 Level Up Mentoring Traject waarschijnlijk geschikter.

Hoe verschilt dit programma van andere programma’s?

Vaak is het zo dat je in online programma’s wel veel leert, maar dat je niet zeker weet of je het allemaal goed toepast. Dan zal hier niet gebeuren vanwege de kleinschaligheid en de persoonlijke feedback.

Bovendien kan jij dus al jouw vragen stellen tijdens de live Q&A’s. Zo weet je zeker dat je de geleerde kennis ook juist toepast.

Daarnaast ben ik van mening dat je in elk programma wat leert. Ik heb zelf inmiddels behoorlijk wat online progamma’s doorlopen en écht: ik heb weer iets anders te vertellen. Mijn unieke ervaring en kijk op de zaak. Ik merk zelf ook dat ik nog steeds heel veel leer van anderen. Soms zijn het dingen die je ergens al weet, maar dat het kwartje door een bepaalde manier van vertellen opeens wél valt.

Focus & Grow draait om drie pijlers: focus, een concreet plan en actie.

In dit programma leg ik daarom heel erg de focus op het stellen van duidelijke doelen en het schrijven van een concreet plan van aanpak. Zodat je focus creëert voor jezelf. Want focus is de sleutel tot het bereiken van je doelen.

We gaan ook aan de slag met je interne saboteurs als het gaat om uitstelgedrag en perfectionisme. Zodat je ook daadwerkelijk in de actiemodus kan gaan schieten.

Is er ook de mogelijkheid om individuele begeleiding te krijgen?

Ja! Je kan upgraden naar een variant met extra individuele sessies.

Je kan bij het afrekenen een losse 1-op-1 sessie van 60 minuten erbij boeken voor €197 i.p.v. €249,- .

Ik wil heel graag meedoen! Alleen wil ik graag op een later moment starten met het programma, kan dat?

Dat is geen probleem! Stuur ons na je aanmelding een mailtje met de datum waarop je wil starten en we noteren dat voor jou. Jij stroomt dan in op het moment dat het voor jou uitkomt. Op die manier kan je namelijk wel van dit mooie aanbod gebruik maken.

Ik heb de investering niet liggen..

Dat is ergens misschien wel logisch, want je gebruikt waarschijnlijk nog niet de juiste marketing en salestechnieken. Je bent misschien nog te veel met ‘losse flodders’ aan het schieten en mist nog focus in je manier van werken. Misschien stel je nog geen heldere doelen voor jezelf of weet je deze doelen nog niet goed te vertalen naar een concreet plan van aanpak.

En anders had je dit programma ook niet nodig gehad.

De vraag is: wat loop je mis als je NIET in jezelf investeert? Welke omzet loop je mis doordat jij je focust op de verkeerde zaken in je bedrijf?

 Ik heb nu te weinig tijd om alle modules te bekijken. Kan ik de modules ook later nog eens bekijken?

Ja dat kan! De modules staan op een leerplatform en hier behoud je onbeperkt toegang toe. Je krijgt ook gratis toegang tot alle updates.

 Kan ik in termijnen betalen?

Jazeker, je kan in 6 termijnen of in 12 termijnen betalen.

 Mijn bedrijf staat niet geregistreerd in Nederland, kan ik dan ook meedoen?

Ja dat kan zeker. Ik heb elke ronde deelnemers uit Nederland, België of Nederlandstalige ondernemers die in andere landen wonen. Op de betaalpagina wordt de BTW dan automatisch verlegd waardoor je 0% betaalt. Je mag dan eerst alle gegevens invullen. Daarna wordt de BTW er automatisch afgehaald.

◆ Kan ik dit programma inbrengen als kosten in mijn boekhouding?

Jazeker! Je krijgt direct na de aanmelding de factuur met daarop de kosten. Een programma zoals deze valt onder bedrijfskosten, want het helpt je aan meer klanten en omzet! Dus je kan de volledige investering aftrekken als kosten plus de BTW terugvorderen.

◆ Is er een subsidie waarop ik aanspraak kan maken? Zoals STAP (Nederland) of de KMO Portefeuille (Vlaanderen)?

Het is niet mogelijk om gebruik te maken van de STAP regeling of de KMO portefeuille.

In het verleden hebben Nederlandse ondernemers uit de creatieve en culturele sector wel gebruik gemaakt van de PPO regeling voor mijn programma’s. Ben je een Nederlandse ondernemer uit de creatieve of culturele sector dan kan het interessant zijn om eens te bekijken of je hiervoor in aanmerking komt.

 Heb je nog andere vragen? Stuur me dan een mailtje op info@deproductieveondernemer.nl , dan pakt mijn team het voor je op.

“Als je nog twijfelt: zeker doen! Ook qua prijs kwaliteit is dit programma absoluut een aanrader. Er zitten zó ontzettend veel tips, inzichten en lessen in waar je echt wat aan hebt als startende ondernemer.”

Christine dries, lean business coach & trainer

“Ik wilde graag een schaalbaar aanbod samenstellen en op een duidelijke manier kunnen communiceren wat mijn waarde is.

In het Focus & Grow Programma heb ik echt kunnen inzoomen op de pijnpunten die ik kende, maar ook pijnpunten die ik nog niet kende. De werkboeken zorgen voor diepgang en maken duidelijk waarop ik meer moet inzetten. Ook de persoonlijke feedback brengt veel duidelijkheid en houvast voor mijn unieke situatie.

Dit Programma is heel waardevol, het zet je actief aan het werk! Merel kijkt naar jouw unieke situatie en denkt mee in jouw naam, maar met haar kennis en ervaring om tot de juiste inzichten te komen.”

-Sarah Geenen, life organizer, www.organisarah.be


Het verhaal achter Focus & Grow

Mijn hele werkende leven ben ik al gefascineerd door salespsychologie en -communicatie. Dit startte in een callcenter, waar ik als 16 jarige al telefoonabonnementen verkocht. Vervolgens heb ik in mijn tienerjaren nog ervaring op kunnen doen in deur-tot-deur verkoop van energieabonnementen, krantenabonnementen en goede doelen. Ik ben van nature enorm resultaatgericht ingesteld en maakte er een sport van om telkens ‘the best in class’ te worden.

Het was dus niet verrassend dat ik, toen ik na mijn Masteropleiding begon in het Management Traineeship (een ‘high potential’ programma) bij PostNL, in een salesfunctie werd geplaatst.

Hier werd ik al direct medeverantwoordelijk voor een miljoenenbudget. Een rol waarin ik onderhandelde over miljoenencontracten en diensten verkocht van soms wel €200k.

Wel even iets anders dan een krantenabonnement verkopen 🙂

Ik ervoer het als een enorme uitdaging. Om het goed te kunnen moest ik razendsnel een set van skills onder de knie krijgen. Ik moest de meerwaarde van deze diensten kunnen overbrengen aan de klant. Ik moest goed kunnen overbrengen waarom míjn bedrijf beter was dan de andere leveranciers in de markt (die overigens altijd goedkoper waren). En: ik moest authentiek kunnen verkopen vanuit verbinding. Want wat dat betreft is het oude gezegde nog steeds waar: mensen kopen van mensen.

De methodes, communicatietechnieken en salesstrategieën die ik in deze tijd heb geleerd zijn zaken die mij in mijn verdere carrière in marketing en e-commerce enorm hebben geholpen, en waar ik, zeker als ondernemer, absoluut de vruchten van pluk.

Naast deze communicatie skills moest ik ook zorgen voor nieuwe klanten. Ik wist dat ik gefocust aan de slag moest met een lijst aan leads en een ijzersterke follow-up. Ik creëerde als enige van mijn peers een gedetailleerd plan, dat ik dagelijks opvolgde. Ik stelde een lijst op van potentiële leads, en ging iedereen af om mijn voorstel te pitchen. Door een scherpe focus te hebben op mijn doelen en door zo veel te testen en te proberen, leerde ik wat er wel en niet werkte. En wat er wel en niet werkte voor míj. Want de methodes die werkten voor mijn collega’s met soms wel 30 jaar ervaring, bleken voor mij niet altijd te werken.

Maar door zoveel te testen kon ik dus telkens mijn methode en verhaal aanscherpen. En dit was niet zonder succes. Ik behaalde in dat eerste jaar de meeste omzet van alle andere starters in sales, en dat met een product dat gloednieuw was op de markt. Het was toen dat ik besefte dat succes vaak voor een groot deel zit in focus hebben op je doelen, het schrijven van een concreet plan en actie nemen. En uiteraard het loslaten van perfectionisme en uitstelgedrag: van jezelf accepteren dat je nu eenmaal fouten gaat maken.

Na mijn eerste salesfunctie rolde ik in marketing, waar ik dezelfde communicatiestrategieën kon toepassen op marketingcommunicatie. Maar met het verschil dat ik nu ook leerde alles over on- en offline marketing, positioneringsstrategieën, doelgroepen…. Een paar jaar later werd ik leidinggevende van een salesteam. En ik zag dat een aantal van mijn teamleden tegen dezelfde uitdagingen aanliepen: ze voelden zich niet altijd prettig bij het echte ‘verkopen’, wisten de waarde van het aanbod niet goed over te brengen en werkten niet met een gefocust actieplan. Ik begon mijn teamleden te coachen op deze skills. Met bizarre resultaten. Stuk voor stuk behaalden ze geweldige resultaten en nog veel belangrijker: ze verkochten vanuit authenticiteit en verbinding. En dit zorgde voor zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid.

Eigenlijk gedurende mijn gehele loopbaan in loondienst viel het me op dat veel van de freelancers met wie ik werkte (fotografen, videografen, eventmanagers e.d.) zich niet echt probeerden te verkopen. Ze waren heel droog in hun communicatie, wisten hun waarde niet goed over te brengen en waren langzaam in hun follow-up. Grappend zeiden we dan wel eens met collega’s onder elkaar “willen ze soms geen geld verdienen?”. Ze zullen het wel druk hebben.

Toen ik met mijn bedrijf De Productieve Ondernemer begon, kwam ik in een netwerk van andere ondernemers terecht. En het was pas toen dat ik besefte dat er vaak veel meer aan ten grondslag lag: mindsetblokkades, maar óók bepaalde kennis over marketing- en salescommunicatie die miste. Daarnaast merkte ik dat veel van deze ondernemers behoefte hadden aan focus. Ze hadden het gevoel met losse flodders te schieten. En snakten naar een concreet actieplan.

Wat me ook opviel is dat veel ondernemers zich verdiepen in alle gratis (of betaalde) content die er tegenwoordig te vinden is over marketing en sales, maar dat deze strategieën regelmatig verkeerd worden toegepast in de praktijk. Er is een focus op de verkeerde zaken. Regelmatig zie ik ondernemers die het lastig vinden om door de opstartfase heen te breken, die in principe wel de juiste strategie gebruiken, maar het niet goed implementeren. Waardoor de hele strategie aan kracht verliest.

En zo ontstond bij mij het idee voor het Focus & Grow Programma. Om ondernemers te helpen met het laten groeien van hun onderneming. En dit in groepsverband en met concrete opdrachten en feedback. Waarbij je aan de ene kant focus gaat aanbrengen en een concreet plan gaat opstellen, en aan de andere kant leert omgaan met uitstelgedrag en perfectionisme, waardoor je ook daadwerkelijk in de actiemodus kan gaan schieten. Zodat je zo snel mogelijk kan groeien naar een bloeiend en winstgevend bedrijf.

Dit zeggen anderen over een samenwerking met mij:

“Mijn bedrijf ging OK, maar ik wilde gaan schalen. En ik wilde vooral meer structuur en organisatie.

Wat mij aantrok tot Merel was dat zij eigenlijk heel veel ervaring had in corporate, aangezien ik zelf nooit in een bedrijf heb gewerkt en direct na mijn studies ben gaan beginnen ondernemen.

Dus we hebben echt gewerkt aan het creëren van meer structuur. Merel heeft mij duidelijk laten zien hoe ik veel beter georganiseerd kan zijn. Hoe dat ik een plan kan maken voor het jaar, hoe dat ik een duidelijk plan kan maken voor een kwartaal. Want voor die tijd deed ik maar wat. En tot zover ging dat prima, maar dat zorgt er natuurlijk niet voor dat je echt kan gaan schalen.

Door met Merel te werken heb ik dan ook VA’s aangenomen die mij hebben geholpen, waardoor ik ook een deel van mijn werk kon outsourcen. Hierdoor kon ik meer tijd gaan creëren.

Voor mij was het enorm impactvol dat we hebben gewerkt aan iets wat ervoor zorgde dat de omzet en verkoop voorspelbaar werd. Dat hebben we gedaan door aan een webinar te werken. En door elke keer het webinar opnieuw te kunnen geven, zagen we voorspelbare inkomsten binnenkomen.

Mijn ervaring met Merel is amazing. Waar ik ook van hou, en wat ik heel belangrijk vind, is dat Merel ook altijd suggesties geeft. Soms gaan mensen je feedback geven en zeggen wat niet goed is, maar Merel geeft ook meteen suggesties wat wél zou kunnen. Of hoe je iets bijvoorbeeld anders kan verwoorden. Dit is handig en hierdoor kun je veel sneller vooruit gaan.

Ik ben dus super tevreden. Ik heb haar al aangeraden aan vrienden in mijn eigen netwerk en ik zou haar gewoon echt aanraden om 1:1 mee te werken.

Joachim Badejoh, ondernemerscoach en eigenaar van advertising agency Bademedia. www.bademedia.com , @joachimbadejoh

“Dankzij Focus & Grow heb ik nu duidelijk wie ik als doelgroep wil en wat mijn aanbod is. Ik heb ook meer inzicht in waar de knelpunten liggen en waar ik nog verder aan ga werken.  
Ik raad Focus & Grow absoluut aan, zeker voor startende ondernemers die nog hun doelgroep, product, prijzen, marketing, etc moeten bepalen. Alles komt stap voor stap aan bod en het is een heel duidelijk en compleet programma. Merel neemt je van begin tot eind mee in de stappen die je moet zetten.”

-Maaike Guijs, orthomoleculair voedingscoach, @maaikesvoedingsadvies

“Ik ging het Focus & Grow Programma volgen omdat ik weinig tot niks van sales en marketing kende. En al zeker niet het mooie stappenplan om je zaak vanaf 0 op te bouwen. Dat wou ik graag uit dit programma halen.

Natuurlijk had ik van tevoren wel wat twijfels: ga ik de investering er wel uit halen? Ga ik niet teleurgesteld zijn?

Maar de ervaring was zeer goed! Ik zie nu enkele heel concrete stappen die ik kan nemen en weet hoe ik grip kan krijgen op zaken die ik kan opvolgen om te bekijken hoe het gaat met mijn bedrijf. De modules zijn goed opgebouwd. De Q&A’s waren heel leerrijk.

Ik zou dit zeker aan anderen aanbevelen. Merel legt duidelijk de basis van marketing & sales uit. Niet alleen theorie, maar ze legt ook uit hoe je het kan doen, zonder zweverigheid zoals ‘volg je gevoel’ etc.

En ze geeft persoonlijke feedback in de FB groep en de Q&A’s. Merel neemt elke vraag oprecht en zeer degelijk op en bezorgt je altijd een uitgebreid antwoord.”

-Sofie Vriesacker, Technisch Virtual Assistant, @vansofie

“Ik ben het Focus & Grow Programma gaan volgen omdat ik in de opstartfase zat van mijn (online) business als zelfstandig ondernemer. Ik heb enorm veel geleerd over plannen, structureren, realistische doelen stellen, hoe je je aanbod vorm geeft en hoe je een correcte prijs berekent. Ik heb nu een helder zicht over de stappen die ik moet nemen.

Ik zou het Focus & Grow Programma zeker aanbevelen aan anderen! Je krijgt een realistisch kader en oprechte feedback van een ervaringsdeskundige.

Als je nog twijfelt: zeker doen! Ook qua prijs kwaliteit is dit programma absoluut een aanrader. Er zitten zó ontzettend veel tips, inzichten en lessen in waar je echt wat aan hebt als startende ondernemer.

Merel biedt je heldere handvaten en houdt je in de sessies ook een spiegel voor, zodat je de meeste kans van slagen hebt!”

-Christine Dries, lean business coach & trainer, @faroconsult

“Ik deed (doe) heel veel verschillende opdrachten voor verschillende opdrachtgevers (B2B) en mijn werk voor particuliere klanten (ouders) kwam daardoor telkens lager op het prioriteitenlijstje. Ik ging het Focus & Grow Programma volgen omdat ik weer focus wilde aanbrengen en slimme keuzes wilde maken.

Ik heb nu veel helderder wat ik wil en waarom (missie van mijn bedrijf) waardoor ik andere keuzes maak en beter kan prioriteren. Ik heb allemaal concrete acties en plannen om op te schalen.

Ik vond het Focus & Grow Programma echt superwaardevol!

Doordat ik al eerder een traject bij een businesscoach had gedaan, wist ik een deel van de info al, maar met de focus die ik van tevoren had aangebracht met hulp van Merel, keek ik er toch net anders naar waardoor ik er toch veel nieuwe dingen uithaalde. Ook waren er zaken nieuw, want bij sommige onderwerpen gaat Merel echt in op specifieke details hoe je iets kan doen, die wel heel belangrijk zijn.

De combi van online modules, de Q&A en daarnaast de individuele sessies vond ik echt fijn; dat was voor mij ook een van de reden om voor Merel te kiezen.”

-Anke van der Bor, coach voor ouders met temperamentvolle kinderen, @anke_momcoach , www.pentakelopvoedcoaching.nl

“Op internet vind je heel veel gratis info maar daardoor zie je door het bos soms ook de bomen niet meer. De ene zegt zus, de andere zegt zo… En daarom ging ik het Focus & Grow Programma volgen: omdat ik concrete begeleiding nodig had hoe ik alles rondom mijn bedrijf nu het beste kan aanpakken.

Ik heb enorm veel geleerd en heb er echt heel veel uitgehaald. Merel deelt theorie, maar geeft telkens ook zeer concrete voorbeelden waardoor ik het veel beter kon gaan implementeren. De werkboeken zijn zodanig opgesteld dat je ze eigenlijk elk(e) jaar/periode opnieuw kan invullen en zo je vooruitgang kan evalueren. Je krijgt veel informatie en daardoor leer je telkens opnieuw iets bij als je een module herbekijkt.

Je wordt écht tot nadenken aangezet over hoe je bedrijft draait en naar waar je wil in de toekomst.

Van tevoren had ik wel wat twijfels. Ik had namelijk al eens een ander business traject gevolgd, maar dat was toen heel theoretisch. Ik had daarom wel wat twijfels of ik nog echt wat ging bijleren, want ik ken al best wel wat theorie over marketing en verkoop.

Toch ben ik ingestapt, omdat Merel het allemaal op een heel begrijpelijke manier kan uitleggen.

En hier heb ik geen moment spijt van gehad. Merel denkt ook heel erg persoonlijk met je mee, wat ook voor focus zorgt.

Als je nog twijfelt: zeker niet twijfelen, gewoon doen! Je gaat hier heel veel uit halen.

-Kelly Stroo, Hondengedrags- en trainingscentrum ‘Dogprints’, www.dogprints.be, @kellyfromdogprints

“Ik was zoekende als nieuwe ondernemer en zocht naar handvatten om mijn nieuwe bedrijf een goede fundering te geven. Ik zocht naar meer kennis over ondernemen en dat op een overzichtelijke en gestructureerde manier.

Door het Focus & Grow Programma heb ik meer rust en zekerheid gevonden in mijn ondernemerschap. Het voelde alsof ik door Merel aan de hand ben meegenomen in het starten van mijn bedrijf. Ik heb nu een stuk meer kennis over strategieën, maken van een juist aanbod en over mijn ideale klant.

Van tevoren twijfelde ik wel: zou het mijn geld wel waard zijn? Maar alle nieuwe kennis en inspiratie was het meer dan waard!

Ik zou dit iedere ondernemer aanbevelen, omdat de cursus zo bomvol kennis en structuur zit. Dit heb je echt nodig als ondernemer. Het programma is een totaal pakket waarin je over alles leert. Merel is heel fijn om naar te luisteren en ze weet gewoon heel veel!

Dit is echt voor de ondernemer die meer wil leren over alle facetten van ondernemerschap. De ondernemer die structuur mist en heel veel tijd kwijt is aan de randzaken die er niet toe doen. Merel leert hoe het efficiënter kan.

Merel is een heel kundige vrouw. Je gaat sowieso heel veel leren over het organiseren van je bedrijf!”

-Marjan Liefke, interieur ontwerper, www.byliefke.nl, @byliefke

“De sessie was echt heel erg to the point, met concrete actiepunten. Ik ben ook meteen aan de slag gegaan met een aantal zaken die Merel mij had aanbevolen!

Merel had op voorhand ook opzoekingswerk gedaan waardoor ik echt het gevoel had dat ze wist waar IK mee bezig was. Ze gaf zeer gericht advies.

Voorafgaand aan de sessie dacht ik dat ik alle strategieën wel geprobeerd had. Door het gesprek besefte ik dat er echt nog zaken zijn die ik kan aanpassen en verbeteren, die een grote impact kunnen hebben.

Als je nog twijfelt: gewoon doen! Het levert je SOWIESO wat op!”

-Ana De Plus, baby- en kinderslaapcoach, @twinkeltwinkel_ana, www.twinkeltwinkel.be

Ik was op zoek naar antwoorden i.v.m. het aanspreken van mijn ideale klant. In de sessie met Merel heb ik heel veel cruciale inzichten gekregen om te kunnen groeien. Ik heb ook veel concrete to do’s en tips om meteen mee aan de slag te gaan. Ze antwoordt op een directe en eerlijke, maar rustige en lieve manier.

De sessie was leerrijk en waardevol! Merel gaf antwoord op al mijn vragen. Ze denkt echt mee en is helemaal gefocust op oplossingen en groei. Ik zou een sessie met Merel echt aanbevelen! Door deze sessie heb ik bepaalde vragen die ik had, na lange tijd kunnen loslaten. Dat gaf een opgelucht gevoel.

Als je nog twijfelt: niet twijfelen! Je krijgt echt zó veel nieuwe inzichten en adviezen en tips!

-Britta Lahaye, fotografe, @brittalayahefotografie

“Ik plande bij Merel een Pick My Brain dag, omdat ik een concreet plan voor 2022 wilde maken.

Dankzij Merel’s hulp heb ik nu meer duidelijkheid over de stappen die ik kan nemen om in 2022 mijn aanbod neer te zetten. Fijn dat Merel meedacht en dat ik nu een concreet plan heb!

Ik zou dit aanraden aan ondernemers die graag concreter willen worden in hun strategie en meer willen leren over de inhoudelijke tools en mogelijkheden op het gebied van marketing.

-Ashmita Krishna Sharma, www.sparkling-gems.nl

“De sessie met Merel was enorm waardevol en overtrof mijn verwachtingen. Je stapt binnen met vragen en bedenkingen en vertrekt met praktische tips en tricks die je écht verder helpen.

Merel luistert aandachtig, vat jouw hindernissen (zelfs waar je niet dacht een hindernis te hebben) to the point samen, kijkt – samen met jou – wat je zou kunnen bijschaven en geeft hierin een heuse toolbox mee.

.Ik boek zeker een vervolgafspraak in om verder te kijken wat ik nog meer kan doen.

Je hoeft het niet alleen uit te dokteren. Merel kijkt met een frisse blik naar jou en jouw bedrijf en nét dat zorgt dat ook jij met een ander perspectief naar jouw bedrijf zal kijken!”

-Joke Vansantvoort, @mild.scheiden, www.vansantvoort-advocaten.be

“Het was heel leerrijk om met Merel te werken. Merel speelt goed in op waar je staat en weet je van daaruit verder te helpen. Daarnaast deelt ze ook veel persoonlijke inzichten zonder te pushen. Er ging een wereld voor me open!

Ik zou dit aanraden aan mensen die echt een aanzet nodig hebben in een bepaald topic, zoals content marketing. En ook zeker aan mensen die al langer bezig zijn en misschien vastgeroest zitten in een werkwijze die geoptimaliseerd kan worden. Ze is realistisch en geeft ook aan waar er nog werk te doen is, zonder dat dit stress geeft. Aan iedereen die nog twijfelt zou ik zeggen: doen! Starter of al even bezig, iedereen kan iets opdoen van de expertise van Merel.

-Liza Knockaert, @tikiphotography.me

“Ik volgde bij Merel een Pick My Brain dag, en deze ervaring was ontzettend goed! Mijn hoofd is leeg, alles staat in een concreet plan. Dit geeft een duidelijk overzicht. Ik zou dit over 6 maanden zeker weer doen. Ik raad dit echt iedereen aan, het is wat iedere ondernemer nodig heeft: een duidelijk en concreet plan.

Als je nog twijfelt: absoluut doen! Merel denkt vanuit haar jarenlange ervaring goed mee en kan zich goed verplaatsen in de ondernemer en het bedrijf. Als ondernemer heb je een concreet plan nodig om te groeien”.

-Daphne Bode, @babymoon.nl

“Het was een hele fijne ervaring!

Merel begreep mijn verhaal goed en kon mijn situatie goed inschatten. Vaak heb ik bij het praten met iemand een intern stemmetje van “ja maar bij mij werkt dat niet …” en dat heb ik eigenlijk bij Merel geen enkele keer gehad.

Het bijhouden en monitoren van mijn tijdsbesteding was écht een eye-opener. Daarnaast probeer ik ook sinds de sessie met Merel het perfectionisme meer los te laten. Ik zou dit zeker aanraden aan alle ondernemers die meer structuur nodig hebben om beter te functioneren.

Als je nog twijfelt: zeker doen! Soms zijn het de kleine dingen die je aanpast die echt een wereld van verschil kunnen maken.”

-Lieve Mariën, @piekewieke, www.piekewieke.be

“Binnen Focus & Grow vond ik een enorme dosis aan kennis! Ik kreeg meer inzicht in het aanbrengen van structuur. Ook Merel’s posts op Instagram herinneren me heel fijn aan die noodzaak van focus, ook nu na de afronding.

De video’s vond ik super informatief. Ik startte met Focus & Grow op het moment dat ik ook startte met ondernemen. Nu, na een half jaar ‘ doen’, wil ik alles nog eens doornemen. De Q&A’s vond ik heel prettig en gezellig, met Merel als ervaringsdeskundige om te kunnen ‘ijken’ en met ‘gelijkgestemden’.”

– Annemiek

De video’s vond ik super informatief. Ik startte met Focus & Grow op het moment dat ik ook startte met ondernemen. Nu, na een half jaar ‘ doen’, wil ik alles nog eens doornemen. De Q&A’s vond ik heel prettig en gezellig, met Merel als ervaringsdeskundige om te kunnen ‘ijken’ en met ‘gelijkgestemden’.”

– Annemiek

“Wat is de tijd voorbij gevlogen! Ik wil je graag bedanken voor alle tips, inspiratie en informatie!

Van te voren twijfelde ik over mijn doelgroep en welke richting ik nu precies in wilde gaan, maar tijdens jouw programma ben ik heel wat stappen verder gekomen. Het is me heel duidelijk geworden wat ik wil doen en wat ik wil aanbieden.

Inmiddels is mijn website klaar en ben ik begonnen met de eerste content plaatsen.

De actiestand staat aan en dat voelt heel fijn!

De focus waar ik naar zocht daar heb je zeker aan bijgedragen met jouw programma om die te vinden.

De video’s zijn echt super fijn en duidelijk! Ze geven echt praktische handvaten om stappen te zetten.

Nogmaals enorm bedankt voor alles! Je hebt het allemaal super netjes en mooi in elkaar gezet en bent daarin wel een voorbeeld/ inspiratiebron voor hoe ik het zelf ook wil in mijn bedrijf!”

-Debbie van Heumen
Loopbaanbegeleiding,
www.humangrow.nl

“Tijdens Focus & Grow leerde ik duidelijke doelen stellen én de juiste WHY van mijn bedrijf omschrijven. Hiermee kon ik mijn aanbod zeer strategisch neerzetten met een concept dat de concurrentie niet heeft. 

Focus & Grow is een zeer duidelijke cursus en vooral super met de werkboeken. Al de vragen helpen je echt om tot het juiste punt te komen. Het geeft een duidelijk plan van aanpak vanaf het begin, je haalt er veel energie en ideeën uit en is echt de betere cursus om zelf mee aan de slag te gaan.”

-Wendy Gysels
Huidexpert
@pure_beauty_face_towels

“Ik ben deze coaching bij Merel gaan volgen voor meer structuur, meer hulp en kennis op gebied van sales, automatisering, tijd monitoren en structuur. Elke keer als ik een ‘probleem’ had, had Merel altijd een oplossing. Na zeven maanden is mijn omzet verzesvoudigd. Haar begeleiding bij mijn salesproces heeft mij veel heldere inzichten gebracht en op elk aspect van het bedrijf kan je van Merel leren.

Twijfel je nog? Dan: DOEN!! Je krijgt veel motivatie en nieuwe ideeën tijdens de gesprekken met Merel.”

-Jessica de Raat
Oprichter Alfa Medics
www.alfamedics.nl