fbpx

Hi, en welkom bij De Productieve Ondernemer!

Mijn naam is Merel Brouwer, oprichter van De Productieve Ondernemer. Geweldig dat je er bent, want dat betekent dat je klaar bent om je bedrijf te laten groeien!

Misschien volg je mij al een tijdje op social media (@deproductieveondernemer) of ben je juist net met mij in aanraking gekomen.

Ongetwijfeld ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je wil weten wat De Productieve Ondernemer voor jou kan betekenen.

So, let me introduce myself!

Over De Productieve Ondernemer

De afgelopen 10 jaar heb ik diverse management functies bekleed bij grote multinationals zoals PostNL, ING, en de laatste 6 jaar bij AB Inbev.

Als vriendendienst hielp ik al een tijdje bevriende ondernemers met hun strategie, het aanbrengen van focus in hun aanbod en het slimmer inzetten van hun systemen zodat dit hun niet alleen meer tijd, maar juist ook meer omzet opleverde. Ik merkte dat ze steeds tegen dezelfde problemen en uitdagingen aanliepen.

Ze hadden 1001 plannen en ideeën voor een nieuw aanbod, waarvan ze hoopten dat het op termijn meer omzet op zou gaan leveren, maar ze werden overweldigd door alle mogelijkheden.

Het ontbrak vaak aan een overkoepelende strategie en een doel, waardoor de focus niet altijd op de juiste prioriteiten zat.

Ze voelden zich chaotisch, en twijfelden of ze met de juiste strategie bezig waren. Ze zochten naar een structuur en naar een stappenplan zodat ze wisten wat ze exact moesten doen en hoe.

Met mijn hulp kwamen we steeds tot een strategie en een plan dat werkte. We stelden duidelijke jaardoelen op, vertaalden dat naar kwartaaldoelen en maanddoelen met een duidelijk en doordachte strategie. En zo boekten we samen geweldige resultaten.

Steeds weer was er groei voor de ondernemer. Met de juiste focus en een ijzersterke strategie.

En daarom richtte ik De Productieve Ondernemer op. Om met mijn expertise ondernemers te helpen. Ambitieuze ondernemers die serieus willen groeien met een ijzersterke strategie.

Met De Productieve Ondernemer help ik jou met het inrichten van je bedrijf voor groei. Opschalen met een ijzersterke strategie en slimme systemen, zodat je omzet groeit jij meer vrijheid krijgt. We stellen een ijzersterke strategie op dat jou zo snel mogelijk bij je doel brengt. Hierin zorgen we voor focus, want dat is key om je doelen te behalen. Je gaat slimmer en doelgerichter werken. We ontdekken waar jouw zone of genius zit en al de rest gaan we automatiseren of uitbesteden.

Door mijn ervaring bij een aantal van de grootste bedrijven ter wereld weet ik: een winstgevend bedrijf begint bij productiviteit. En met productiviteit bedoel ik niet dat je 50 uur werkt in de week en constant aan het rennen bent, met een to-do list die steeds langer wordt en een never-ending gevoel van stress. Het gaat over productieve systemen opzetten die vóór je gaan werken.

Een productief bedrijf start met een ijzersterke strategie, structuur en slimme systemen. Een productief bedrijf hebben is een structuur hebben die je vertelt hoe de planning voor de komende 6 maanden eruit ziet, waardoor je dus ook nog de vrijheid hebt om van koers te veranderen omdat je exact weet wat de impact op je planning gaat zijn.

Dat je een nieuw product kan lanceren zonder stress, omdat je – volgens je lanceringsplan – alle emails en social posts van tevoren hebt geschreven en ze automatisch verstuurd worden. En dat je door dit plan ook een realistische inschatting kan maken van de verkoopcijfers van je nieuwe product.

Dat je gewoon spontaan een dag vrij kan nemen omdat je weet dat de belangrijkste zaken op de automatische piloot lopen. Dat nieuwe leads en sales vanzelf binnenlopen omdat je hier goede systemen voor hebt opgezet.

Kortom, een productief bedrijf zorgt voor meer rust, meer omzet en meer impact. De Productieve Ondernemer geeft je de tools die je nodig hebt om dit te bereiken.

Op mijn instagramaccount @deproductieveondernemer deel ik ook dagelijks business tips gericht op het opschalen van je bedrijf met de juiste strategie en slimme systemen.

De sessie met Merel was enorm waardevol en overtrof mijn verwachtingen. Je stapt binnen met vragen en bedenken en vertrekt met praktische tips en tricks die je écht verder helpen.

Joke Vansantvoort, advocate, @mild.scheiden, www.vansantvoort-advocaten.be

Zullen we eens bellen?

Benieuwd naar mij en of ik je verder kan helpen? Laten we eens bellen.

“Voor het eerst kon ik eens mijn verhaal vertellen, over wat ik wil bereiken met mijn zaak, en dat er ook daadwerkelijk geluisterd werd. Merel is heel aangenaam in de omgang en bij het maken van mijn plan begon ze ook meteen mee te brainstormen.

Ik heb nu een duidelijk plan met ALLE stappen die ik moet uitvoeren om een goede verkoop neer te zetten. Ik zou dit echt aan iedereen aanraden die niet zo strak is met plannen 🙂. Als je nog twijfelt: gewoon doen! Je kan bij Merel voor heel wat terecht, maar ze voelt ook aan waar je grootste ‘valkuil’ zit en waar er dus ruimte is om te gaan groeien.

“Ik plande bij Merel een Pick My Brain dag, omdat ik een concreet plan voor 2022 wilde maken.

Dankzij Merel’s hulp heb ik nu meer duidelijkheid over de stappen die ik kan nemen om in 2022 mijn aanbod neer te zetten. Fijn dat Merel meedacht en dat ik nu een concreet plan heb!

Ik zou dit aanraden aan ondernemers die graag concreter willen worden in hun strategie en meer willen leren over de inhoudelijke tools en mogelijkheden op het gebied van marketing.

-Ashmita Krishna Sharma, www.sparkling-gems.nl


“Ik volgde bij Merel een Pick My Brain dag, en deze ervaring was ontzettend goed! Mijn hoofd is leeg, alles staat in een concreet plan. Dit geeft een duidelijk overzicht. Ik zou dit over 6 maanden zeker weer doen. Ik raad dit echt iedereen aan, het is wat iedere ondernemer nodig heeft: een duidelijk en concreet plan.

Als je nog twijfelt: absoluut doen! Merel denkt vanuit haar jarenlange ervaring goed mee en kan zich goed verplaatsen in de ondernemer en het bedrijf. Als ondernemer heb je een concreet plan nodig om te groeien”.

-Daphne Bode, @babymoon.nl

“De sessie met Merel was enorm waardevol en overtrof mijn verwachtingen. Je stapt binnen met vragen en bedenkingen en vertrekt met praktische tips en tricks die je écht verder helpen.

Merel luistert aandachtig, vat jouw hindernissen (zelfs waar je niet dacht een hindernis te hebben) to the point samen, kijkt – samen met jou – wat je zou kunnen bijschaven en geeft hierin een heuse toolbox mee.

.Ik boek zeker een vervolgafspraak in om verder te kijken wat ik nog meer kan doen.

Je hoeft het niet alleen uit te dokteren. Merel kijkt met een frisse blik naar jou en jouw bedrijf en nét dat zorgt dat ook jij met een ander perspectief naar jouw bedrijf zal kijken!”

-Joke Vansantvoort, @mild.scheiden, www.vansantvoort-advocaten.be

“Het was heel erg prettig om met Merel te werken en ik heb er enorm veel aan gehad.

Ik voelde me heel erg begrepen en Merel had ook duidelijk verstand van onze business. Ik heb heel veel gehad aan de tips over social media en hoe ik dat slimmer kan inzetten. Verder heb ik er echt wat aan gehad om met Merel strategisch naar ons productaanbod te kijken. Het was heel nuttig om zo eens te zien waar we het beste onze tijd in kunnen steken en wat ons het meeste oplevert. Ook heb ik veel gehad aan de strategieën die Merel deelde over klantenbinding en het strategisch inzetten van upsells.

Ik zou dit zeker aanraden aan groeiende, nog kleine ondernemers die het gevoel hebben er alleen voor te staan.

Als je nog twijfelt om samen te werken met De Productieve Ondernemer: gewoon doen!

-Laura van Nieuwland, www.agency6.nl

“De sessie was echt heel erg to the point, met concrete actiepunten. Ik ben ook meteen aan de slag gegaan met een aantal zaken die Merel mij had aanbevolen!

Merel had op voorhand ook opzoekingswerk gedaan waardoor ik echt het gevoel had dat ze wist waar IK mee bezig was. Ze gaf zeer gericht advies.

Voorafgaand aan de sessie dacht ik dat ik alle strategieën wel geprobeerd had. Door het gesprek besefte ik dat er echt nog zaken zijn die ik kan aanpassen en verbeteren, die een grote impact kunnen hebben.

Als je nog twijfelt: gewoon doen! Het levert je SOWIESO wat op!”

-Ana De Plus, baby- en kinderslaapcoach, @twinkeltwinkel_ana, www.twinkeltwinkel.be

“Ik plande bij Merel een strategie sessie in, omdat ik tegen een aantal zaken aanliep op gebied van marketing en sales.

Merel had veel concrete ideeën, wist de juiste woorden te vinden en zoomde echt goed in op mijn situatie. De ervaring was heel positief!

Ik zie nu hoe ik met mijn communicatie nog beter kan inspelen op de pijnpunten van mijn klanten. Merel kijkt met de ogen van de klant naar jouw situatie, en met het hart van de ondernemer van de zaak.”

-Sarah Geenen, home organizer, @organisarah

“Het was heel leerrijk om met Merel te werken. Merel speelt goed in op waar je staat en weet je van daaruit verder te helpen. Daarnaast deelt ze ook veel persoonlijke inzichten zonder te pushen. Er ging een wereld voor me open!

Ik zou dit aanraden aan mensen die echt een aanzet nodig hebben in een bepaald topic, zoals content marketing. En ook zeker aan mensen die al langer bezig zijn en misschien vastgeroest zitten in een werkwijze die geoptimaliseerd kan worden. Ze is realistisch en geeft ook aan waar er nog werk te doen is, zonder dat dit stress geeft. Aan iedereen die nog twijfelt zou ik zeggen: doen! Starter of al even bezig, iedereen kan iets opdoen van de expertise van Merel.

-Liza Knockaert, @tikiphotography.me

“De sessie met Merel voelde als een extra duwtje in de rug/schop onder de kont om weer eens goed te structureren en sterker in mijn schoenen te gaan staan. Ik raad dit zeker aan aan alle ondernemers die even de draad kwijt zijn in productiviteit of uitdagingen ervaren met grenzen stellen voor zichzelf.

Zie je even door de bomen het bos niet meer? De Productieve Ondernemer helpt je weer orde op zaken te stellen. Na een gesprek met Merel voel je je een stuk lichter en heb je weer wat handvaten om verder te kunnen: heel prettig!

-Femke van Hilten, @duvels.art

“Het was zeer leerrijk, en heeft me zeker doen inzien waar ik tijd ‘verspil’ en hoe ik mijn dagen productiever in kan zetten als ondernemer. Merel geeft waardevol advies.

Ik ben enorm blij met alle tips die ik heb gekregen en ben er onmiddelijk mee aan de slag gegaan. Echt iedere ondernemer kan hier uit leren!

Aan iedereen die nog twijfelt zou ik zeggen: zeker een aanrader!”

-Lisa Deschagt, @virtuallis.be

“Het was een hele fijne ervaring!

Merel begreep mijn verhaal goed en kon mijn situatie goed inschatten. Vaak heb ik bij het praten met iemand een intern stemmetje van “ja maar bij mij werkt dat niet …” en dat heb ik eigenlijk bij Merel geen enkele keer gehad.

Het bijhouden en monitoren van mijn tijdsbesteding was écht een eye-opener. Daarnaast probeer ik ook sinds de sessie met Merel het perfectionisme meer los te laten. Ik zou dit zeker aanraden aan alle ondernemers die meer structuur nodig hebben om beter te functioneren.

Als je nog twijfelt: zeker doen! Soms zijn het de kleine dingen die je aanpast die echt een wereld van verschil kunnen maken.”

-Lieve Mariën, @piekewieke, www.piekewieke.be

“Ik besef me nu veel meer dat ik realistischer moet zijn op het gebied van tijd. Er zijn maar 24 uur op een dag, en dat is voor iedereen zo.

Met Merel heb ik gekeken naar het opbouwen van routines voor bepaalde taken. Vrijdag namiddag is nu bijvoorbeeld social media namiddag! En daarnaast ga ik ook slimmer gebruik maken van de content die ik al heb (recycleren!).

Merel kijkt mee naar waar de problemen zitten, ze luistert en brengt rust. En ze gaf mij feedback en tips vanuit een oogpunt van waar ik het nog niet had bekeken.

Ik zou De Productieve Ondernemer echt aanraden aan alle ondernemers die overwhelmed zijn en struggelen met hun organisatie van tijd.”

-Ilse De Smet, @ilse_theofficeplan.be

“In de loop der jaren ben ik met mijn bedrijf gestaag gegroeid. Er kwam steeds meer werk bij en mijn to-do lijst werd steeds langer. Door gebrek aan tijd (althans dat dacht ik :)) bleef ik heel erg ‘in’ mijn bedrijf werken: taken uitvoeren en van klus naar klus leven. Ik kon geen tijd meer vinden om een stapje terug te zetten en meer ‘aan’ mijn bedrijf te werken. Ik had zoveel leuke ideeën en die ging ik dan meteen uitwerken, totdat ik die deadline weer in m’n nek voelde hijgen en de boel liet liggen om de klus af te maken.
En zo bleef het doorgaan…..totdat ik het Level Up traject van De Productieve Ondernemer volgde.

Op een hele heldere en duidelijke manier werden al mijn valkuilen duidelijk en kreeg ik meer zicht op waar het misging bij mij. Ik kreeg er meteen instructies bij, hoe ik het aan moest pakken en wat ik hiervoor nodig had. Door de persoonlijke begeleiding van Merel kon ik het toepassen op mijn bedrijf én werd ik aangemoedigd om aanpassingen te maken. Dit heeft écht zijn vruchten afgeworpen.

Een van de fijnste aspecten van dit traject, is dat het niet alleen theorie en powerpoints zijn. Je krijgt ook echt templates en voorbeelden die je letterlijk in kan vullen en dat scheelt zo veel tijd en denkwerk.

Inmiddels heb ik mijn agenda omgegooid, werk ik met alle templates van De Productieve Ondernemer en merk ik dat mijn mindset aan het veranderen is. Vooral het besef dat ik een bepaald aantal uren heb per week en deze helemaal zelf in mag en kan delen: ik heb die controle volledig zelf in de hand en kan daarmee bepalen hoe ik wil groeien.”
– Danielle Regout, personal foto organizer, www.personalopa.com

“Ik ben deze coaching bij Merel gaan volgen voor meer structuur, meer hulp en kennis op gebied van sales, automatisering, tijd monitoren en structuur. Elke keer als ik een ‘probleem’ had, had Merel altijd een oplossing. Na zeven maanden is mijn omzet verzesvoudigd. Haar begeleiding bij mijn salesproces heeft mij veel heldere inzichten gebracht en op elk aspect van het bedrijf kan je van Merel leren.

Twijfel je nog? Dan: DOEN!! Je krijgt veel motivatie en nieuwe ideeën tijdens de gesprekken met Merel.”

-Jessica de Raat
Oprichter Alfa Medics
www.alfamedics.nl